Головна

/

Новини

/

БОЖЕСТВЕННА ЛІТУРГІЯ У ДЕНЬ УСІКНОВІННЯ ГЛАВИ ПРОРОКА ІОАННА

БОЖЕСТВЕННА ЛІТУРГІЯ У ДЕНЬ УСІКНОВІННЯ ГЛАВИ ПРОРОКА ІОАННА

11.9.2024

11 вересня 2024 року, настоятель парафії протоієрей Віталій Горзов звершив Божественну літургію у день Усікновіння чесної глави Святого славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна.

Після відпусту літургії отець Віталій звернувся до присутніх зі словом проповіді у якому серед іншого нагадав, що день Усікновіння глави пророка Іоанна Хрестителя — це особливий день для православних християн, у який ми молитовно шануємо кончину одного з найвеличніших пророків.

У своєму слові отець Віталій також зауважив, що Святий Іоанн Хреститель був посланий Богом як голос, що закликав людей до покаяння та приготування шляху Господнього. Він проповідував правду, навіть коли це було небезпечно. Його мученицька смерть — це наслідок його відданості Богу та істині.

Святий Іоанн засуджував гріх, не боявся говорити правду про гріх царя Ірода та Іродіади. За це він заплатив життям. Але в його жертві ми бачимо силу вірності Богові понад усе.

Підсумовуючи, настоятель сказав, що: «цей день нагадує нам про важливість істини та справедливості у нашому житті. Навіть коли правда може бути непопулярною або викликати неприйняття, ми повинні залишатися вірними Божому Слову».