Головна

/

Новини

/

УСПІННЯ БОЖОЇ МАТЕРІ

УСПІННЯ БОЖОЇ МАТЕРІ

28.8.2024

28 серпня 2024 року, у свято Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії Божественну літургію очолив настоятель парафії протоієрей Віталій Горзов у співслужінні з протоієреєм Євгенієм Мартинюком, настоятелем парафії УПЦ у Данії.

За Божественною літургією були виголошені особливі прохання про мир на українській землі, щоб Господь зглянувся на наш багатостраждальний народ і зберіг від смертоносної рани усіх захисників і захисниць нашої держави.

Після відпусту отець Віталій звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді у якому розповів про історію свята та наголосив на духовному значенні Успіння Пресвятої Богородиці як прикладу для наслідування у вірі, любові та смиренні. Він закликав усіх бути відкритими до Божої волі, як це зробила Діва Марія, прийнявши в своє серце живе Слово Боже.

У свою чергу отець Євгеній також звернувся до всіх з коротким словом у якому подякував за спільну молитву та нагадав усім про важливість послуху Богу, як це робила під час земного життя Його Пречиста Матір, а також розповів про особливості служіння на Українській православній парафії у Данії.